AZORI – Evropski raj sredi oceana / ODPOVEDANO

Zaradi nesreče predavateljica ne bo mogla izvesti predavanja. Nov datum predavanja bo objavljen naknadno. Hvala za razumevanje.
Komaj vidni na zemljevidu, na trojnem stičišču severnoameriške, evrazijske in afriške plošče, so se mi
Azori zdeli popolna destinacija, za izgubo tal pod nogami in polet na sredo oceana. Pa pojdimo!
Azorski otoki se delijo na 3 skupine otokov: zahodna otoka Flores in Corvo, centralne otoke Graciosa, Terceira, São Jorge, Pico in Faial ter zahodna São Miguel in Santa Maria. Turistično najbolj priljubljeni glavni otok São Miguel je poln življena, z neverjetnimi jezeri, edino evropsko plantažo čaja, možnostjo namakanja v termalnih vrelcih in odlično kulinariko. Večina turistov si ogleda le ta otok ali pa nadaljuje pot na otok Santa Maria.
Azorski otoki so veliko več kot samo “Havaji Evrope”. Ob potovanju smo za prebivalce otokov kmalu postali domači, saj jih večina ne potuje med otoki in zato z veseljem slišijo kakšno prigodo iz drugega otoka. Med Azorčani krožijo šale na račun obiska otoka Corvo, saj je nanj zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer res težko priti. Na pol poti med Severno Ameriko in Evropo, so Azorski otoki preplet neštetih kultur in unikatni že sami po sebi pa tudi neverjetni različni med sabo.
Obrigada Azores, vsekakor se še vrnemo!
Predava Darja Gačnik.
Predavanje je brezplačno in bo potekalo preko Zoom aplikacije. Prijava na povezavi: https://forms.office.com/r/ff4FWTzgNG
Po prijavi vam pred dogodkom pošljemo Zoom povezavo.

The event is finished.

Date

Maj 18 2022
Expired!

Time

18:00

Lokacija

Online
Zoom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja