CAMINO

CAMINO – pot, ki spreminja

Debata o Caminu je padla ob pivu, pred tem zanj še nisem slišal. Potem pa sem, še preden sem se sploh zavedel, že kupoval opremo. Nisem sicer vedel, zakaj se odpravljam, a čutil sem, da moram narediti. “Camino calls”, pravijo na poti.

Pričakoval sem, da bo težko, tako fizično kot psihično. In že prvi dan je pokazal, kaj se bo od mene pričakovalo, če želim prehoditi vseh 840 km. Nihanje temperatur, 10 kilogramski nahrbtnik, vsak več kot 8 ur hoje, negotovost prenočišča in hrane ter samota so le nekateri od izzivov, s katerimi se mora spopasti popotnik na tako dolgi poti. Vsak od njih je drugačen, vsak pusti v tebi sled, oz bolje – vsak te malo spremeni.

Ko sem konec julija letos zapuščal Španijo, nisem bil več ista oseba, ki je 33 dni prej zapustila Slovenijo. In moj pogled na življenje in svet nedvomno ni več isti kot prej.

Pridružite se mi, da skupaj na kratko obnovimo moj Camino od ideje in priprav do konca zemlje in refleksije, ter izvedite, zakaj bi vsaj del Camina moral prehoditi vsakdo.

Predava popotnik Emil Kos.

Predavanje je brezplačno in bo potekalo v živo v prostorih mladinskga centra in preko Zoom aplikacije.
Prijava na https://forms.office.com/r/40BmAn8Rnq

The event is finished.

Date

Nov 23 2022
Expired!

Lokacija

Slovenska cesta 28
Mengeš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja