“Generacija Z« in družbena pravičnost! – Kako mladi spreminjate svet

V današnjem svetu, ki se sooča z izzivi kot so rasizem, ekonomska neenakost, okoljske spremembe in socialna krivica, ima generacija Z, rojena med približno letoma 1997 in 2012, ključno vlogo pri premikanju družbenih mejnikov za pozitivne spremembe.

Ker so odraščali v času globalnih gospodarskih pretresov, terorističnih napadov, političnih in družbenih sprememb, je vse to vplivalo na njihovo družbeno zavest.

Družbena pravičnost se nanaša na idejo, da bi morale biti družbene, ekonomske in politične strukture organizirane tako, da omogočajo enako dostopnost priložnosti in enakopravno obravnavo vsem članom družbe, ne glede na njihovo rasno, etnično, versko, spolno, socialno ali ekonomsko pripadnost. Gre za prizadevanje za odpravo neenakosti in nepravičnosti ter za zagotovitev, da ima vsak posameznik možnost uresničiti svoj polni potencial.

Na predavanju bomo razpravljali o različnih vidikih vloge generacije Z v prizadevanjih za družbeno pravičnost, vključno z razumevanjem:

• Kako se svet vrti in kakšno vlogo imate v njem vi?
• Zakaj je potrebna nova miselnost za postavitev pravih temeljnih vrednot?
• Kako razumeti generacijo, ki je živela v strahu?
• Kako se čustveno opolnomočiti in preseči stare vzorce predhodne generacije?

Pridružite se nam na tem predavanju, kjer bomo raziskali, kako lahko mladi aktivisti in tisti, ki jih podpiramo, soustvarjamo prihodnost, ki je bolj pravična, enakopravna in trajnostna za vse. Po predavanju bo sledila razprava in priložnost za vprašanja.

Predavateljica Florence Maria Bratuž je preko svojih izkušenj in izobraževanj prišla do različnih spoznanj, zato ima širši pogled na sedanje izzive družbe. Verjame, da svet stoji na mladih, ki imajo s svojo empatijo, aktivizmom in digitalno povezanostjo prednost v ospredju družbenih gibanj, ki si prizadevajo za enakost, spoštovanje različnosti, cenijo sodelovanje in prizadevanje za ustvarjanje boljšega jutri za vse ljudi.

Potrebujejo samo pravo usmeritev, da delujejo iz svoje prave narave, razvijejo svoje potenciale in razprejo krila.

Predavanje je brezplačno in bo potekalo v živo in preko Zoom aplikacije.

Prijava na https://forms.office.com/r/cmcMNg8Y1L

The event is finished.

Date

Mar 13 2024
Expired!

Time

18:00

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja