KONCERT: Hedera Vento

———————–SLOVENSKO———————-

V pomladnem duhu svežine in novih začetkov naznanjamo, da v okviru Kavč festivala prostovoljke za vas, za nas in na sploh za čisto vse organiziramo koncert! Za temeljito previbriranje naših duš bodo poskrbele glasbene stvaritve tria Hedera Vento, mi pa bomo vzklikali, zvijali svoja telesa v plesu in – ker glasba ne pušča prostora za ravnodušnost – pustili, da nam oči ovlažijo solzice ganjenosti.
~
Nekaj pomembnih informacij:

Dogodek se bo odvil v Mladinskem centru AIA Mengeš.
Organizacijsko in materialno nas pri izvedbi podpira Društvo AIA – hvala! Vstopnice in z njimi točno lokacijo dogodka dobite na spletni strani Kavč festivala, bolj na dnu seznama, pod poljem Mengeš (potrebna je registracija, vstopnice so brezplačne): https://www.kavcfestival.si/sl/kavc/2024/program/skriti-dogodki/

Predlagamo, da s seboj prinesete dobro energijo tudi v obliki hrane in pijače, da ne bi izkušnji kaj manjkalo. Za nekaj malega bomo poskrbeli tudi mi.
~
POTEK
19.00: odprejo se vrata
19.30: poletimo
20.30: pristanemo
~
O UMETNIKIH
Trio Hedera Vento (SI) sestavljajo multiinstrumentalisti Aljaž Lipuš, Mojca Kamnik in Urša Lorber, ki skupaj ustvarjajo zadnjih deset let. Največkrat v postavi z violino, violo, mandolino in kitaro, včasih tudi z bas kitaro ali MIDI pianom. V njihovem repertoarju se najpogosteje znajdejo njihove unikatne perspektive ljudskih pesmi, avtorska glasba ter uglasbljena poezija. Njihovo glasbo zaznamujejo vplivi ljudske glasbe, glasbe sveta, elementi bluza, džeza in latino glasbe. Navdihujejo jih tematike življenja v neposredni in grobi resničnosti ter preprostosti, dogodki iz človekovega osebnega življenja, čustvovanja in mišljenja ter ljubezen do kulturne dediščine, narave in do sočloveka. Leta 2015 so izdali prvenec z naslovom “La princino”, leta 2017 je izšel drugi album s priredbami ljudskih pesmi “Po strugi preteklosti”. Leta 2021 so ustvarili intermedijski performans “Je na Dravci m’hlica”, v decembru 2022 pa so izdali EP “Korenine so”, enega izmed treh digitalnih EP-jev v nastajanju.

Bandcamp: https://hederavento.bandcamp.com/music
Instagram: hedera_vento
Facebook: Hedera Vento
Videospot WUNA: https://www.youtube.com/watch?v=XKN2Gg2dq1o

Zadnji album “Korenine so” je dostopen tudi na vseh streaming platformah (YTmusic, Spotify,…)

————————–ENGLISH————————

As spring always brings us new things, we too decided to do something new. We are joining Kavč festival, hosting the beautiful trio Hedera Vento.
For the exact location, please visit the official site of the festival. You can find the event very very low on the list in the section of Mengeš (you need to register in order to be able to get the tickets, which are for free): https://www.kavcfestival.si/sl/kavc/2024/program/skriti-dogodki/.

The event will take place at Mladinski center AIA Mengeš (Slovenska cesta 28, 1234 Mengeš)

We invite you to bring yourselves some snacks and drings, as we will only provide a smole bite of it.
~
PROGRAMME
19.00: The doors open
19.30: Hedera Vento does the magic
20.30: The end of the concert ~~

ABOUT THE MUSICIANS
Part of a trio Hedera Vento are multiinstrumentalist Aljaž Lipuš, Mojca Kamnik in Urša Lorber. They have been working together for the last 10 years. In their music they use many instruments, such as violin, viol, mandoline, guitar, bass and MIDI piano. They like to give a unique sound to slovenian folk music, they write their own songs and they also convert poetry into music. In their creation you can find elements of folk and world music, jazz, blues and a taste of latino. Their inspiration is the raw, authentic experience of life, its events, emotions, thoughts, love for the cultural heritage, for nature and for other human beings. You can listen to their music on the following links:

Bandcamp: https://hederavento.bandcamp.com/music
Instagram: hedera_vento
Facebook: Hedera Vento
Videospot WUNA: https://www.youtube.com/watch?v=XKN2Gg2dq1o

The last album “Korenine so” is available on all streaming platforms (YTmusic, Spotify,…).

Kavč festival 2024

The event is finished.

Date

Mar 22 2024
Expired!

Time

19:30

Lokacija

AIA - Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28
Mengeš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja