KRETA

KRETA – Treking po gorovju Lefka Ori

Na Kreto se vračam že mnoga leta. Kot ljubiteljico hribov in morja v enaki meri me je navdušila s številnimi možnostmi za pohodništvo ter relaksacijo na lepih, velikokrat tudi samotnih plažah Libijskega morja.

Ta največji grški in peti največji mediteranski otok, ki leži povsem na jugu Evrope in je obdan z Egejskim na severu ter Libijskim morjem na jugu, je za marsikoga kar država v malem.

Večina jo poznana kot letoviški otok, saj se ponaša s številnimi lepimi plažami ter pisanimi in živahnimi morskimi letovišči.

S svojo dolgo in bogato zgodovino, ki sega vse v mitološke čase pa je pravi raj tudi za jubitelje zgodovine in arheologije.

Na tem potopisnem predavanju vas popeljem v najzahodnejšo pokrajino Chanijo. Njen najimpozantnejši del je vsekakor visokogorje Lefka Ori (Bele gore). Sestavlja ga več kot 30 vrhov višjih od 2000m in okoli 50 strmih sotesk (med njimi tudi Samaria, najdaljša v Evropi), ki se končajo na plažah Libijskega morja. Tu je speljana tudi 10.000 km dolga evropska pešpot E4, ki se začne v Andaluziji in konča na Cipru. Najlepši del poti E4 na Kreti je speljan ravno čez Lefka Ori.

Potovanje začnem v očarljivi Chaniji. Na poti proti Paleochori obiščem roza-turkizni Elafonisi, ki je izhodišče tega treka. Njegova trasa poteka vse do Hora Sfakion in zajema tri najlepše soteske pogorja Lefka Ori (Irini, Samaria in Aredena) ter naskok na 2080m visoki Gigilos.

Naj se dogodivščina začne.

Predava Agnes Janković.

Predavanje je brezplačno in bo potekalo preko Zoom aplikacije.
Prijava na povezavi: https://forms.office.com/r/mwau3tpzSQ
Po prijavi vam pred dogodkom pošljemo Zoom povezavo.

The event is finished.

Date

Maj 11 2022
Expired!

Time

18:00

Lokacija

Online
Zoom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja