Predstavitev romana TITOV SIN

Klemen je pisec oglasov in bivši novinar, razočaran nad svetom, v katerem vladata denar in licemerstvo. Frenk je občasni brezdomec, ki se je že večkrat znašel v psihiatričnih ustanovah, sicer pa je poln idej, ki se vedno znova izjalovijo. Med obema se splete prijateljstvo z vzponi in padci, ki Klemnu pomaga preseči lastno naivnost in vlogo žrtve patriarhata, medtem ko Frenk – ki želi, da Klemen o njem napiše knjigo – upa, da bosta skupaj našla odgovor na vprašanje, kdo je njegov oče.

Roman Titov sin razpira prostor onkraj ustaljenih (in krivičnih) dihotomij, v katerem bi se razumsko in nerazumsko lahko povezala v odprt dialog. Klemen svoja razmišljanja pripoveduje psihoanalitiku, s čimer se približuje ne le svojemu bistvu in temni družinski skrivnosti, temveč odkriva tudi, da je “norost” bolj kot ne družbeni konstrukt. Zato je Titov sin tudi ostra in aktualna kritika enostranskega razumevanja “normalnosti”, hierarhičnih odnosov, prisilne marginalizacije in stigmatizacije norosti, predvsem pa pledoaje za strpnost in dezinstitucionalizacijo.

Več: https://www.goga.si/izdelek/titov-sin/

Še avtorjeva izjava o temah romana:
“Begunce ljudje sovražijo, norce pa ignorirajo, oboje je huda oblika stigme. Celo ob tem, da je vsak od nas zagotovo že imel duševno stisko. Sam bi rad odpiral prostor za debato, tudi s psihiatrijo bi se rad pogovarjal. Videl sem, kako je treba norost relativizirati, kako družbeni, ekonomski in politični sistem ne zna pozitivno pristopiti k ljudem, ki imajo drugačne zaznave ter razmišljanja kot večina.”

Več: https://www.rtvslo.si/…/andraz-rozman-norost-je…/640438

Predstavitev je brezplačna in bo potekala v živo v prostorih mladinskega centra in preko Zoom aplikacije.
Prijava na povezavi: https://forms.office.com/r/hc1dLtrb4y

The event is finished.

Date

Dec 16 2022
Expired!

Time

17:00

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja