Reševanje konfliktov s pomočjo mediacije

Ljudje smo socialna bitja in medsebojni odnosi so pomemben del našega življenja. Odnosi nas povezujejo, izpopolnjujejo in bogatijo, vendar so neizogibni del vseh odnosov tudi konflikti.

Ko dve osebi ne uspeta sami razrešiti konflikta, jima pri tem lahko pomaga mediacija. Mediacija je strukturiran in strokoven način reševanja sporov s pomočjo nevtralne tretje osebe (mediatorja), ki s svojim delovanjem in strokovnim znanjem osebama pomaga doseči sporazum. Mediator s posebnimi mediacijskimi tehnikami pomaga pri vzpostavitvi stika med osebama, pri njuni medsebojni slišanosti, iskanju skupnih interesov in sporazumne rešitve. Mediacija se izvaja v družinskih in partnerskih odnosih, v lokalni skupnosti in šolah, v delovnem okolju, poslovnih odnosih idr.

Mediacija je ena od oblik alternativnega reševanja sporov, ki se lahko izvaja v okviru sodišča ali izven sodišča.

Na predavanju bomo govorili o mediaciji, ki se izvaja izven sodišča in kako morebitne konflikte rešiti hitro, s sodelovanjem, z nizkimi stroški ter postopek mediacije zaključiti s sestavo pravno veljavnega pisnega sporazuma o rešitvi spora.

Lepo vabljeni!

mag. Lucija L. Skok je pravnica, aktivna mediatorka na Okrožnem sodišču v Ljubljani in pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Izobraževala se je tudi iz Transakcijske analize pri dr. Milivojeviču ter na University of Massachusets, Medical School, ZDA in Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji s področja čuječnosti (t.i. mindfulness) ter pridobila naziv “Certified Teacher of MBSR”. Svoja znanja s področja čuječnosti uspešno vključuje v postopke mediacije, dialoga in mirnega reševanja sporov. Več o predavateljici na: www.lucijaskok.si

Predavanje je brezplačno in bo potekalo v živo v prostorih mladinskega centra in preko Zoom aplikacije.

Prijava na povezavi: https://forms.office.com/r/ZhFTD3KqSN

The event is finished.

Date

Okt 26 2022
Expired!

Time

17:00

Lokacija

Slovenska cesta 28
Mengeš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja