Stres – pomoč s tehnikami čuječnosti

Kaj je stres?
Kako nam čuječnost lahko pomaga pri stresu?
Kako nam čuječnost pomaga pri simptomih depresije, anksioznosti in nespečnosti?
Katere tehnike čujenosti izvajati za samopomoč pri stresu in pregorelosti?

Na predavanju bomo na ta vprašanja odgovorili s pomočjo MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programov obvladovanja stresa s pomočjo čuječnosti. Skupaj bomo preizkusili tehnike, ki nam lahko pomagajo pri stresu, simptomih depresije, anksioznosti, nespečnosti ter kronične bolezni.

MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction), ki je edini znanstveno raziskan in dokazano učinkovit program za obvladovanje stresa in izboljšanje psihofizičnega zdravja s pomočjo čuječnosti. Razvit je bil leta 1979 na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn), kjer se je predavatejica izobraževala. V tujini je zelo cenjen na področju zdravstva, delovnega okolja, izobraževanja (vrtci, šole, univerze), na sodiščih, v zaporskih sistemih in drugje.

Se veselim srečanja z vami!

mag. Lucija L. Skok je pravnica in mediatorka na Okrožnem sodišču v Ljubljani. S področja čuječnosti se je izobraževala na University of Massachusets, Medical School, ZDA (2018) in Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji (2019-2021) ter pridobila naziv “Certified Teacher of MBSR”. Dnevno se tudi sama posveča izvajanju tehnik čuječnosti, zaradi njene lastne izkušnje pregorelosti. Dodatno se izobražuje tudi iz Transakcijske analize pri dr. Milivojeviču (3. letnik).

Izvaja predavanja in programe s področja obvladovanja stresa in čuječe komunikacije, česar se lahko v živo udeležite v Mengšu in Radomljah ter on-line preko aplikacije Zoom. Več o predavateljici na: www.lucijaskok.si

Predavanje je brezplačno in bo potekalo v živo v prostorih mladinskega centra in preko Zoom aplikacije.
Prijava na povezavi: https://forms.office.com/r/k33aBJg7aY

The event is finished.

Date

Nov 11 2022
Expired!

Time

17:00

Lokacija

Online
Zoom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja