TRAVMA – pomoč s tehnikami čuječnosti (10.11. ob 18:00)

Kaj je travma?
Kako na naše življenje vpliva travmatičen dogodek?
Kako nam tehnike čuječnosti pomagajo pri soočanju s travmo?
Se travme lahko ozdravimo in kako?

“Travma ni to, kar se vam je zgodilo od zunaj. Travma je, kar se je zgodilo znotraj vas, kot posledica tega, kar se vam je zgodilo od zunaj.” Dr. Gabor Mate

Travmatičen dogodek, ki se nam zgodi, nas odreže od naših čustev in telesa. Izgubimo sebe in svojo avtentičnost. Težko smo v sedanjem trenutku, razvijemo negativen pogled na svet in nase ter obrambni odnos do drugih. Začnejo se kazati posledice v obliki različnih fizičnih (rak, multipla skleroza idr.) ali psihičnih boleznih oz. odvisnosti.

Tehnike čuječnosti pri travmi pomagajo pri ponovnem povezovanju s sabo, s svojim telesom in s čustvi, ki so bila izgubljena. Ko to ponovno najdemo pride do ozdravitve. Ozdravitev pomeni, da najdemo tisto, kar smo izgubili – svojo avtentičnost, sebe.

PREDAVATELJICA: mag. Lucija L. Skok

Se veselim srečanja z vami!

O PREDAVATELJICI:
Mag. Lucija L. Skok je pravnica in mediatorka na Okrožnem sodišču v Ljubljani, pridobljeno ima diplomo TA 101 iz transakcijske analize ter mednarodni certifikat MBSR (Mindfulness-Based Stres Reduction) – Certified Teacher of MBSR.

Izvaja predavanja in tečaje čuječnosti s področja MBSR obvladovanja stresa in čuječe komunikacije. Njenih programov MBSR se lahko v živo udeležite v Mengšu in Radomljah ter on-line preko aplikacije Zoom.

Več o predavateljici na: www.lucijaskok.si

Kdaj: sreda, 10.11. ob 18:00.
Lokacija: On-line ZOOM; dogodek gosti AIA – Mladinski center Mengeš
Cena: brezplačno

Prijava je obvezna na: drustvo.aia@gmail.com (z imenom in priimkom). Po prijavi, pred dogodkom prejmete Zoom povezavo.

The event is finished.

Date

Nov 10 2021
Expired!

Time

18:00
Kategorije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja