ZDRAVILO ZA TOKSIČNE IN STRESNE ODNOSE

Kako prepoznati toksične in stresne odnose?

Kako si pomagati?

Kako nam pri tem lahko pomaga čuječnost in čuječ dialog s sočlovekom?

Spoštovanje, zaupanje, razumevanje ter obojestranska pomoč in podpora so temelj vsakega dobrega odnosa, tako partnerskega kot prijateljskega in službenega.

Včasih se zgodi, da mislimo, da smo v dobrem odnosu, čutimo pa drugače. Čutimo da nekaj ni v redu, da nas odnos utruja in odtujuje od nas samih. Na predavanju bomo govorili o ključnih alarmnih znakih, ki kažejo na toksičnost odnosa – kot so kontrola, določeni načini toksične komunikacije, dajanje le ene osebe drugi, odsotnost zdravih mej, zloraba osebnih informacij, kritičnost in negativna energija.

Skupaj bomo pogledali tudi načine, kako si pomagati v primeru, da se znajdemo v toksičnem odnosu. Pri tem bo poudarek na postavljanju zdravega temelja in stabilnosti v nas samih, pomembnost pravih prijateljev in čuječega dialoga, zavezanosti k lastnim vrednotam idr.

Se veselim srečanja z vami!

mag. Lucija L. Skok je pravnica in mediatorka na Okrožnem sodišču v Ljubljani. Dodatno se je izobraževala s področja čuječnosti na University of Massachusets, Medical School, ZDA (2018) in Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji (2019-2021) ter pridobila naziv “Certified Teacher of MBSR”. Izobražuje se tudi iz transakcijske analize pri dr. Milivojeviču.

Izvaja predavanja, programe in individualno svetovanje pri izzivih v življenju, obvladovanju stresa, boljši komunikaciji in mirnem reševanju sporov. Več o predavateljici na: www.lucijaskok.si

Predavanje je brezplačno in bo potekalo v živo v prostorih mladinskga centra in preko Zoom aplikacije.
Prijava na https://forms.office.com/r/55vTesgvcc

The event is finished.

Date

Mar 10 2023
Expired!

Time

17:00

Lokacija

AIA - Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28
Mengeš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja