December v AIA Mladinskem centru v čarobnem duhu predstave in adventnega Zagreba

Letošnji december plesalcev Moveo iz AIA-Mladinskega centra Mengeš je bil obarvan v duhu božičnega plesnega nastopa in prvega tekmovanja v tej sezoni.

Sprva smo s plesalci pripravili plesno predstavo, za naše najbližje, ki je potekala v nedeljo, 10.decembra, v Kulturnem domu Mengeš. Tokrat je plesno predstavo povezovala naša najmlajša treneka in koreografinja, Gina Zakrajšek. Doživeto nas je popeljala v domišljijski svet zgodbe o malopridnem in navihanem Grinchu, ki je sit veseljakov in hoče praznovanju Božiča za vedno narditi konec. Na svoji poti spozna prijazno punčko Cindy Lou, ki ga ponovno spomni na pomen srčnosti, solidarnosti in skrbi drug za drugega. Naša scenografija predstave pa je bila letos prav posebnega pomena, saj smo skupaj zgradili unikatno božično jelko. Vsak otrok je namreč s pomočjo staršev izdelal darilo, ki je bil delček večje celote. To je tudi naše poslanstvo, ki ga poskušamo ves čas uresničevati, tudi na plesnih vajah. Vsak otrok je za nas pomemben in doprinese k naši zgodbi, saj lahko naredimo neverjetne stvari, če stopimo skupaj. Na nastopu so se predstavile vse skupine Moveo, vse od malčkov (3 leta), pa do članov (18 let). Predstavili so raznolike plesne točke, kjer so pokazali svojo kreativnost in igrivost. Predstavo so pripravile vodja plesnih skupin Sanja Tomšič in koreografinje Gina Zakrajšek, Sara Mikuž in Eva Bauer.

Plesalci so se več kot odlično izkazali, tako ob plesih, kot v igri. Glavne vloge so več kot odlično odigrali Lara Čelan (Grinch), Tinkara Kovačič (kuža Maks), Zala Sekač (Cindy Lou), Laura Varlec (mama Donna) in Luka Flerin ( božični navdušenec Brick). Ogledali smo si tudi posnetke, ki jih je kreativno pripravil naš snemalec in fotograf, Anže Lustek. Ob tem se zahvaljujemo tudi vsem prostovoljcem AIA – Mladinskega centra Mengeš, brez kateri predstava ne bi bila mogoča. Razveselil pa nas je tudi obisk predstave, saj si je nastop ogledalo 370 obiskovalcev. Hvala vsem, ki podpirate našo zgodbo!

Teden kasneje pa se je 15 tekmovalcev odpravilo na prvo tekmovanje v tej sezoni. Tokrat so se predstavili le solisti. Tekmovanje Winter International dance open je potekalo v Zagrebu, od 16.do 17. decembra. Prvi dan smo si popestrili z ogledom Adventega Zagreba. Očarala nas je čarobna okrasitev, ki smo jo občudovali med drsanjem. Pred spanjem smo si popestrili dan še z večernim treningom in »pizza party« zabavo. Naslednji dan pa je sledilo tekmovanje. Plesalci so se odlično odrezali in dosegli številne uspehe!

Hvaležni za našo plesno skupnost smo že v pričakovanju novega leta in komaj čakamo vse projekte, ki nas čakajo!

Besedilo: Sanja Tomšič

Foto: Anže Lustek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja