Dobrodelna lutkovna predstava Trije prašički

12. aprila smo v AIA – Mladinskem centru Mengeš v soorganizaciji s Knjižnico Janeza Trdine Mengeš organizirali lutkovno predstavo Trije Prašički. Predstava je imela dobrodelno noto, saj so mladi gledalci namesto vstopnice prinesli hrano ali opremo za zapuščene živali. Predstavo je pripravilo Grajsko lutkovno gledališče Sevnica.

In še nekaj besed o predstavi. Trije prašički zapustijo varno domače ognjišče in gredo v svet iskat srečo ter si ustvariti svoj lastni dom. Pred hudobnim in požrešnim volkom se skrijejo v svoje hišice, narejene iz slame, vejevja in kamenja.

Nauk lutkovne predstave je, da so lenoba, nepremišljenost in malomarnost slaba popotnica za življenje. Nad življenjskimi težavami in zlom, ki jih v predstavi predstavlja požrešni volk, zmagajo le pamet, marljivost in iznajdljivost. Složnost, pomoč in dobrota v družini in do soljudi pa zagotavlja v življenju uspeh, zadovoljstvo in srečo, ki jo je treba deliti.

Zbrano hrano in opremosmo podarili Zavodu SVSP (Slovenian Vets for Stray Pets – Skupina Veterinarjev, ki pomaga zapuščenim živalim).

Hvala vsem malim in velikim dobrotnikom!

Besedilo: Blanka Tomšič

Foto: Brane Tomšič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja