Dobrodelni koncert Življenje za Karolino

21. maja zvečer se je v polni dvorani Kulturnega doma Mengeš odvijal veliki dobrodelni koncert Življenje za Karolino, ki ga je organiziral AIA – Mladinski center Mengeš (organizatorki Nina Mrak in Blanka Tomšič).

Nastopili so številni znani glasbeniki, ki so s svojim nastopom obiskovalcem popestrili in polepšali večer: Eva Boto, Manca Špik, Nuška Drašček, Eva Černe, Saša Lešnjek, Alex Volasko, Uroš in Tjaša, Gregor Ravnik, SoulGreg Artist Quartet, Nastja Gabor, Nick Domes in Flora Ema Lotrič, ki je program tudi povezovala.

Nastopajoči, organizatorji in sponzorji so združili moči, da bi pomagali pri zbiranju finančnih sredstev za štiriletno deklico Karolino, ki se bori s hudo genetsko boleznijo prehitrega staranja (Cockayne syndrome, ki povzroča propadanje možganskih celic, kar posledično vodi v izgubo sluha in vida, invalidnost, duševno manj razvitost in se konča s smrtjo). Starša in Društvo Viljem Julijan so v lanskem letu našli raziskovalce v ZDA in na Portugalskem, ki razvijajo zdravilo za deklico in so v raziskavah že prišli do spodbudnih rezultatov. Deklica
bo dobila zdravilo, za njegov razvoj pa je treba zbrati več kot 2.000.000 EUR. V ta namen poteka vseslovenska zbiralna akcija finančnih sredstev. Tako smo se tudi v AIA – Mladinskem centru Mengeš pridružili akciji z organizacijo dobrodelnega koncerta na pobudo prostovoljke Nine Mrak, ki je tudi družinska prijateljica Karolinine družine.

Nastopajoči so nam ogreli srca s čutnimi melodijami. Poleg odličnih glasbenih točk pa so nastopajoči z gledalci v dvorani delili tudi svoje občutke in razmišljanja o življenju. Tudi mala Karolina in njena starša so sodelovali v programu in se zahvalili občinstvu v dvorani za njihovo podporo. Vzdušje v dvorani je bilo nabito s čustvi, marsikdo je potočil kakšno solzo. Sporočilo vseh nastopajočih je bilo, da v težkih trenutkih znamo
MENGEŠKI UTRIP stopiti skupaj in pomagati drug drugemu.

Koncert se je zaključil z izvedbo zimzelene skladbe Dan ljubezni, s pozitivno energijo in spodbudo za upanje.

Besedilo: Nina Mrak, Blanka Tomšič • Foto: Anže Lustek

Dogodek so omogočili:
Glavni organizator: Društvo AIA – Mladinski center Mengeš
Soorganizatorji: Društvo Plan in Društvo Viljem Julijan
https://www.facebook.com/DrustvoViljemJulijan
https://www.facebook.com/drustvoplan
Glavna sponzorja dogodka: Špas teater in Občina Mengeš
https://www.facebook.com/Spasteater
https://www.facebook.com/menges.mojaobcina
Ostali sponzorji: RP design, Peter Žunič, Catering Kos, Tiskarna Medium
https://www.facebook.com/pogostitveKos
https://www.facebook.com/tiskarna.medium
Soudeleženec prireditve v dobrodelni namen: Združenje SAZAS
Glavni medijski pokrovitelj je Radio Aktual
Medijski pokrovitelji: Radio Ekspres, Radio 1, Radio Ognjišče, Radio
Gorenc, portal Moja občina (www.mojaobcina.si)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja