Dobrodelni koncert Življenje za Karolino

21. maja zvečer se je v polni dvorani Kulturnega doma Mengeš odvijal veliki dobrodelni koncert Življenje za Karolino, ki ga je organiziral AIA – Mladinski center Mengeš (organizatorki Nina Mrak in Blanka Tomšič).

Nastopili so številni znani glasbeniki, ki so s svojim nastopom obiskovalcem popestrili in polepšali večer: Eva Boto, Manca Špik, Nuška Drašček, Eva Černe, Saša Lešnjek, Alex Volasko, Uroš in Tjaša, Gregor Ravnik, SoulGreg Artist Quartet, Nastja Gabor, Nick Domes in Flora Ema Lotrič, ki je program tudi povezovala.

Nastopajoči, organizatorji in sponzorji so združili moči, da bi pomagali pri zbiranju finančnih sredstev za štiriletno deklico Karolino, ki se bori s hudo genetsko boleznijo prehitrega staranja (Cockayne syndrome, ki povzroča propadanje možganskih celic, kar posledično vodi v izgubo sluha in vida, invalidnost, duševno manj razvitost in se konča s smrtjo). Starša in Društvo Viljem Julijan so v lanskem letu našli raziskovalce v ZDA in na Portugalskem, ki razvijajo zdravilo za deklico in so v raziskavah že prišli do vzpodbudnih rezultatov. Deklica bo dobila zdravilo, za njegov razvoj pa je treba zbrati več kot 2.000.000 EUR. V ta namen poteka vseslovenska zbiralna akcija finančnih sredstev. Tako smo se tudi AIA – Mladinskem centru Mengeš pridružili akciji z organizacijo dobrodelnega koncerta, na pobudo prostovoljke Nine Mrak, ki je tudi družinska prijateljica Karolinine družine.

Nastopajoči so nam ogreli srca s čutnimi melodijami. Poleg odličnih glasbenih točk pa so nastopajoči z gledalci v dvorani delili tudi svoje občutke in razmišljanja o življenju. Tudi mala Karolina in njena starša so sodelovali v programu in se zahvalili občinstvu v dvorani za njihovo podporo. Vzdušje v dvorani je bilo nabito s čustvi, marsikdo je potočil kakšno solzo. Sporočilo vseh nastopajočih je bilo, da v težkih trenutkih znamo stopiti skupaj in pomagati drug drugemu.

Koncert se je zaključil z izvedbo zimzelene skladbe Dan ljubezni, s pozitivno energijo in spodbudo za upanje.

Besedilo: Nina Mrak, Blanka Tomšič

Foto: Anže Lustek

Dogodek so omogočili:

Glavni organizator: Društvo AIA – Mladinski center Mengeš

Soorganizatorji: Društvo Plan in Društvo Viljem Julijan

https://www.facebook.com/DrustvoViljemJulijan
https://www.facebook.com/drustvoplan

Glavna sponzorja dogodka: Špas teater in Občina Mengeš

https://www.facebook.com/Spasteater
https://www.facebook.com/menges.mojaobcina

Ostali sponzorji: RP design, Peter Žunič, Catering Kos, Tiskarna Medium

https://www.facebook.com/pogostitveKos
https://www.facebook.com/tiskarna.medium

Soudeleženec prireditve v dobrodelni namen: Združenje SAZAS

Glavni medijski pokrovitelj je Radio Aktual

Medijski pokrovitelji: Radio Ekpres, Radio 1, Radio Ognjišče, Radio Gorenc, portal Moja občina (www.mojaobcina.si)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja