Humanitarna akcija »Daj naprej in podari sonce« za živali v stiski

Društvo AIA – Mladinski center Mengeš je od novembra do decembra 2021 v sodelovanju s Knjižnico Janeza Trdine Mengeš organiziralo humanitarno akcijo v okviru projekta »Daj naprej in podari sonce« s ciljem pomoči živalim v stiski.

V tem času smo v preddverju Mladinskega centra organizirali zbirno mesto, kamor so dobrotniki prinašali hrano in opremo, pomoč pa so zbirali tudi v knjižnici. V novembru in decembru smo na pobudo knjižnice organizirali dve humanitarni predstavi, ki sta bili prav tako namenjeni zbiranju pomoči za brezdomne in zapuščene živali. Toplo nam je bilo pri srcu, ker so se Mengšani in dobrotniki od drugje tako množično odzvali in pridno prinašali hrano, nekateri pa so organizirali celo mini akcije in nam prinesli večje količine. Posebej lepo je bilo videti male svetleče očke, ki so kukale izza velikih vreč živalske hrane, ki so jih otroci komaj držali v rokah in jih z velikim zanosom oddajali v veliko škatlo. Tako smo z akcijo pokazali, da lahko naredimo veliko, če se povežemo in poskušamo narediti nekaj s skupnimi močmi.


Vse zbrano smo 4. januarja predali Društvu Lajka, ki pomaga zapuščenim, zavrženim in brezdomnim živalim. Društvo si prizadeva ozaveščati ljudi, da ima prav vsako živo bitje pravico do življenja, odsotnosti trpljenja in da je vsako življenje neprecenljivo.


Hvala vsem, ki ste prispevali v ta dobrodelni mozaik! V februarju in marcu pa bo v Mladinskem centru Mengeš potekala humanitarna akcija za družine v stiski. Zbirali bomo hrano in druge osnovne potrebščine, ki jih bomo predali Zavodu Hrček, ki oskrbuje te družine iz Mengša in okolice. V primeru, da potrebujete pomoč, se obrnite nanje, lahko pa tudi na nas. Vsi drugi pa se povežimo in jim skupaj podarimo malo sonca!

Besedilo: Blanka Tomšič

Foto: Brane Tomšič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja