Izmenjevalnice oblačil

Obiskovalcev izmenjevalnice je vedno več, kar pomeni, da oblačila vedno bolj krožijo, juhu! Veliko vas prihaja redno, vse več pa je tudi novih izmenjevalcev. Zdi se mi pomembno, da se vsi skupaj spomnimo, kakšna so “pravila obnašanja”, da bodo izmenjevalnice vsem skupaj čim bolj prijetne in čim manj kaotične. Poleg tega pa bi povabila vse, ki bi si želeli v prihodnosti v okviru svojih zmožnosti pomagati pri organizaciji in izvedbi dogodka, da se javijo mladinskemu centru preko socialnih omrežij, maila ali telefonske številke. Pridne roke in široki nasmeški so vse, kar potrebujete! Sedaj pa k pravilom.

1. Na izmenjevalnico prinesemo samo čista, lepo ohranjena in nepoškodovana oblačila. Prostovoljci vsak kos, ki ga prinesete na izmenjevalnico, skrbno pregledamo. Umazana, ponošena in poškodovana oblačila damo na stran in jih po izmenjevalnici odnesemo na humano. V veliko pomoč nam je, če je takih kosov čim manj, kar nam prihrani veliko časa in prostora med dogodkom.

2. Ogledujemo in se dotikamo samo oblačil, ki so že obešena na obešalnikih ali mizah. Obiskovalce prosimo, da se ne zadržujejo okoli odra, kjer prostovoljci razvrščamo na novo prinesena oblačila, in počakajo, da jih mi odnesemo na mize in obešalnike. Število obiskovalcev se z vsakim dogodkom povečuje, kar pomeni več oblačil. Prostovoljci težko ohranjamo red, če nimamo svojega prostora, kjer lahko v miru pripravimo oblačila za izmenjavo.

3. Oblačila pregledujemo previdno in pri tem ohranjamo red. Oblačila, ki jih ne bomo vzeli, lepo zložimo in jih vrnemo na kup/obešalnik, kjer so bila prej.

4. Do drugih obiskovalcev smo spoštljivi in se z njimi ne prepiramo glede oblačil, za vse jih je več kot dovolj :)!

Besedilo: Dora Smole

Foto: Tea Vuga

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja