KAVČ FESTIVAL

Koncert 22. 3. v Mladincu je bil eden takih dogodkov, po katerih se čudiš, s kakšno lahkoto se ideja lahko spremeni v realnost in koliko ljudi lahko združi v čudovito izkušnjo.

AIA – Mladinski center Mengeš je do pred nekaj leti, ko sama še nisem bila vključena v njegove aktivnosti, redno gostil raznorazne manj in bolj poznane bende in tako skrbel, da kulturna nikdar ni bila zapostavljena na urniku dogajanja. Zaradi takih in drugačnih okoliščin (covid, poplave, …) se je to spremenilo in glasba je v prostor pritekale le še preko računalnika. Januarja smo spet dobili prostor v uporabo in popolnoma spontano in brez pričakovanj se je porodila ideja, da bi prostore mladinca uporabili za koncert v okviru Kavč festivala. Izkazalo se je, da je ideja popolnoma izvedljiva, steklo je sodelovanje z organizatorji in kasneje z bendom in koncert je bil tu!

Zbrali smo se prostovoljci, ki smo poskrbeli vsak za kak detajl, od priprave hrane, prostora, do ozvočenja in luči ter seveda ustvarjanja spominov s fotoaparatom. Trio Hedera Vento nas je popeljal na zvočno popotovanje po poteh slovenskih ljudskih besedil in njihove avtorske glasbe. Uživali smo, se smejali in na koncu ob domačih dobrotah še prijetno poklepetali.

Hvala vsem, ki ste soustvarili ta dogodek. Na še!

Besedilo: Dora Smole

Foto: Anže Lustek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja