(P)ostani zdrav

20. septembra smo v AIA – Mladinskem centru gostili predavateljico, čustveno inspiracijsko voditeljico, Florence Mario Bratuž. Z nami je podelila svoja spoznanja in modrosti, do katerih je prišla na osnovi lastnih živjenjskih izkustev.

Številni ljudje se bolj bojijo bolezni, kot verjamejo v lastno zdravje. To ni presenečenje, saj na svetu veliko pozornost posvečamo prav boleznim in to poslušamo vsak dan. Kljub napredku medicine, je bolezni čedalje več, ker se jih ljudje vedno bolj bojijo.

Ali ste vedeli, da je v našem telesu vgrajen mehanizem samozdravljenja?

Do zdaj smo morda poskusili odpraviti svoje težave tako, da smo se ukvarjali z njihovimi simptomi. Z drugimi besedami: radi bi se znebili bolečine, ne posvečamo pa se njihovemu izvoru. Premalo se zavedamo, kako velik vpliv na zdravje imajo naša čustva. Karkoli razmišljamo in čutimo, postane v našem telesu zakon. Zato je potrebno okrepiti moč zavedanja, ozavestiti vse boleče občutke v telesu in razumeti ter odkriti njihov izvor. To začnite delati že danes, če želite (p)ostati zdravi.

” Vaša čustva vplivajo na vsako celico v telesu. Um in telo, umsko in telesno, se prepletata.” – Thomas Tulko

Med ljudmi je stalna energijska dinamika. Energija, moč zapušča osebo, ki jo je strah.

Na primer: en del vas boji izgubiti službo, drugi del nekoga se boji izgubiti odnos, spet tretjega pa se je groza soočiti z neprijetnim sodelavcem.

Ko se prepustimo strahu ali nezaupanju, nam ne more prinesti nič drugega kot neugodje ali bolečino. To doživljamo kot fizičen občutek bolečine in neudobja v delu telesa, ki je povezan s tistim organom/energetskim centrom, ki izgublja življenjsko moč. To, čemur rečemo zaskrbljenost, povzroča izgubo življenjske energije, ki odhaja skozi energetski center, ki je v tem delu telesa.

Torej zdravje izgubljamo:

• ko mislimo, da nas ogroža druga oseba ali drugi ljudje,

• ko se oddaljimo od soljudi zaradi zamere ali zagrenjenosti ali občutka razočaranosti,

• ko se počutimo večvredni ali manjvredni,

• kadar hrepenimo po nečem ali nekom,

• ko zavidano drugemu, smo jezni, razočarani, nas je sram …

Za vsem tem se skriva strah in nezaupanje v življenjsko ustvarjalno silo.

Z razvojem svoje osebnosti se začnemo zavedati svojih čustvenih reakcij. Tako ustvarjamo potrebno razdaljo med seboj in svojimi negativnimi čustvi. S tem se prične zdravljenje in življenjske energije ne izgubljamo več iz sistema/telesa. Potrebno je priti nazaj do prirojene povezanosti s svetim, z večdimenzionalnim, z življenjsko ustvarjalno energijo. V vseh nas je, le zavedamo se je ne. Do nje pa pridemo, ko vsa boleča občutja, ki so posledica strahu, preobražamo v ljubezen, ki zdravi vse.

Besedilo: Florence Maria Bratuž

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja