Uspehi Moveo plesalcev in čarobna predstava

Letošnji december Moveo plesalcev iz Društva AIA – Mladinskega centra Mengeš se je začel z uspehi tekmovalcev na mednarodnem tekmovanju in zaključil v duhu božične predstave “Jingle jangle”, ki smo jo pripravili za starše, sorodnike in prijatelje MC.

Skupina tekmovalcev se je 11. decembra odpravila na mednarodno tekmovanje Winter international dance open v Zagreb. Prvi dan smo si popestrili z raziskovanjem čarobno okrašenega adventnega mesta, ki nas je očaralo kljub dežju. Naslednji dan je sledilo tekmovanje, na katerem smo se predstavili s solisti in pari, v kategorijah hip hop in street show. Plesalci so si priplesali naslednje rezultate:
1. mesto: Gina Zakrajšek in Lana Škufca (duo street youth); 
2. mesto: Zala Sekač in Monika Mesarič (hip hop street junior duo);
3. mesto: Luka Flerin (hip hop street solo junior);
4. mesto: Lara Koniljia (hip hop solo kids);
5. mesto: Karin Tarmon (hip hop solo kids).

Za konec pa nas je razveselil še sneg, ki je poskrbel za pravo predbožično vzdušje.

18. decembra je sledil božični nastop v KD Mengeš, s katerim smo poskrbeli za čarobni zaključek leta 2022. Plesno predstavo “Jingle jangle” je povezovala igriva pripovedovalka Damijana. Na predstavi so se predstavile vse skupine Moveo, od malčkov do mladincev. Domišljijski svet je oživel v božični zgodbi o ekscentričnem izdelovalcu igrač, njegovi pustolovski vnukinji in čarobnem izumu, ki ima moč, da za vedno spremeni njihova življenja. Plesalci so nas popeljali v svet, kjer je vse mogoče. Pripravili so raznolike plesne točke, kjer so pokazali svojo kreativnost in igrivost. Razveselil nas je tudi obisk predstave, saj si je nastop ogledalo okrog 300 obiskovalcev. Hvaležni za našo plesno skupnost smo že v pričakovanju novega leta in komaj čakamo vse projekte, ki nas čakajo.

Besedilo: Sanja Tomšič

Foto: Sanja Tomšič in Anže Lustek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja