Za boljši jutri: trajnostni dogodek v AIA – MCM

V torek, 18. junija, smo v mengeškem Mladincu izvedli trajnostni dogodek z imenom Za boljši jutri. Na dogodku smo predstavili Erasmus+ projekt ScaleUpCycling, nato pa k pogovoru za okroglo mizo povabili sogovornice mengeško podžupanjo Tino Štrukelj, Mojco Kočar iz društva Kreativni nomadi, rokodelko Alenko Nose, Reunico in podnebno-energetsko svetovalko Alenko Leno Klopčič.

Sogovornice, ki so se mi pridružile na okrogli mizi, so delile svoje pristne in globoke refleksije na trajnostnost in prepoznavanje svoje lastne poti znotraj sebe. Okrogli mizi je sledila pogostitev, kjer se je refleksija pogovora nadaljevala, sklepala so se tudi nova poznanstva in načrtovala sodelovanja v bodoče. Naš medsebojni vpliv je brez konca, zato so naše akcije izrednega pomena. Skupnost bogati, pristen stik v živo pa dela čudeže. Trajnostnemu dogodku smo nadeli čepico z zadnjo izmenjevalnico v sezoni, ki je bila prav tako bogato obiskana. Ponovno se zahvaljujemo udeleženim, ki ste prepoznali vrednost v podpiranju tovrstnih dogodkov.

Naš evropski trajnostni projekt ScaleUpCycling letos jeseni prihaja h koncu. Še vseeno pa obstajajo njegovi produkti, kot so podkasti, učne vsebine za mlade, portal za deljenje upcycling praks in več. Lepo vabimo k ogledu spletne strani z vsemi projektnimi rezultati na https://scaleupcycling.eu/index.php?page_lang=sl.

Tisti, ki ste dogodek zamudili, lahko prisluhnite posnetku pogovora z okrogle mize, na YouTube kanalu društva: https://tinyurl.com/mt6rf6kw.

Besedilo: Tea Vuga

Foto: Brane Tomšič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja