Zaključek plesne sezone AIA-McM v duhu risanke Madagaskar

Letos je zaključni nastop plesne sezone 2022-23 potekal v nedeljo, 18.6., v Kulturnem domu Mengeš. Tokrat smo se s skupinami Moveo odločili, da zgodbo izberejo plesalci sami. Odločili so se za nastop v duhu risanke Madagaskar 3. Predstava nas je odpeljala v svet živali, ki iščejo pot domov. Pri tem jih je ves čas preganjala lovka Dubois, ki jih je želela ujeti za trofejo. Plesno zgodbo je pripovedovala animatorka Damjana Pirc.

Na začetku je občinstvo in plesalce pozdravil župan Bogo Ropotar in jim zaželel veliko plesnih užitkov. Tekom predstave so se predstavile vse plesne skupine Moveo, plesalci stari od 3 do 17 let, skupaj 91 nastopajočih. Doživeto so odplesali svoje točke in tudi tokrat navdušili gledalce. Prelevili so se v divje živali, lovce, bogataše, cirkuške živali in pripravili pravi plesni spektakel. Poudarek zgodbe je bil na igrivosti in zabavi, zato tudi smeha ni manjkalo. Čudovita zgodba o prijateljstvu in iskanju poti domov nam je tako pričarala čudovit zaključek in nas popeljala v brezskrbne, poletne dni. Pri izvedbi plesne predstave je sodelovalo 14 prostovoljcev mladinskega centra, brez katerih tako velik projekt ne bi bil mogoč. 

Za konec smo si vsi skupaj ogledali še letošnji kreativni video plesni projekt, koreografinje Sanje Tomšič in snemalca Anžeta Lustka, »Lionheart« (levje srce). Tokrat so se v posnetku predstavile plesne skupine na različnih lokacijah Mengša ( šolski park, grad Jable, skakalnice, mengeško polje, mengeško jezero), se na koncu združile in povezane zaplesale. Posnetek je navdušil publiko. Plesno predstavo si je ogledalo 300 gledalcev. 

Po predstavi smo se družili na »after party-u« v AIA – Mladinskem centru Mengeš, kjer smo poklepetali ob domačih pecivih, obujali spomine na preteklo leto ter se veselili bodočih dogodivščin v novi sezoni. Sledi kratek oddih, potem pa plesna zabava in nabiranje novih plesnih korakov na zabavno plesnem taboru, ki bo od 31.7.-6.8.

Besedilo: Sanja Tomšič 

Foto: Anže Lustek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja