Izmenjevalnica išče okrepitve

V soboto, 19. 11., smo v mengeškem mladincu ponovno izpeljali dogodek izmenjevalnice oblačil. V času, odkar smo začeli z organizacijo dogodka, se nam je pridružilo kar nekaj prijaznih obrazov in pridnih rok, ki nekateri še danes tvorijo pomemben del ekipe. Izmenjevalnico oblačil smo pričeli z enoštevilčnim obiskom dogodka, danes pa dogodek dosega vedno več ljudi, tako iz Mengša kot tudi iz drugih bolj ali manj oddaljenih občin. S povečanjem obiska dogodka pa se je povečala tudi potreba po novih pomočnikih.

Izmenjevalnico oblačil želimo še naprej redno izvajati enkrat mesečno (z izjemo decembra in časa poletnih počitnic). Dodatna, presežna oblačila skušamo razdeliti v humanitarne namene, ljudem, organizacijam, ki oblačila potrebujejo. Že nekaj časa pa se tke tudi ideja, da bi se v okviru projekta posvetili tudi predelovanju oblačil, ki nam polnijo skladišča, in organizirali ne izmenjevalnice, temveč predelovalnico oblačil. Za vse to pa potrebujemo vas, potrebujemo tebe. Če te nagovorijo teme tekstilnega onesnaževanja, zmanjševanja odpadkov, moda iz druge roke, aktivizem in sokreiranje ustvarjalnih idej, je to projekt zate. Lahko se nam pridružiš za neomejen čas, le za nekajkrat ali pa morda svojo pomoč za trenutek ponudiš na naslednji izmenjevalnici. Mi te bomo sprejeli odprtih rok.

Naslednjo izmenjevalnico bomo izvedli januarja. Ponovno vas prosim, da prinesete le čista in lepo ohranjena oblačila, taka, kakršnih bi bili veseli tudi vi, in nam tako prihranite dodatno delo in nevšečnosti.

Besedilo in foto: Tea Vuga

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja