Sejšeli, tropski paradiž

Sejšeli so sinonim za prekrasne tropske plaže, kokosove palme in pester podvodni svet. Na potopisnem predavanju v Društvu AIA smo s Tino Škorjanc obiskali štiri od skupno kar 115 otokov, ki sestavljajo to vzhodnoafriško državo.

Na največjem otoku Mahe smo se sprehodili po prestolnici Victoria, šli na pokušanje lokalnega ruma Takamaka, obiskali čajno plantažo in se povzpeli na več razglednih točk. Nato smo poleteli na drugi največji otok Praslin. Tam domujejo znamenite palme coco de mer, katerih plodovi tehtajo več kot 10 kilogramov, po obliki pa spominjajo na ženska ali moška spolovila. S Praslina smo obiskali tudi otoček Curieuse, kjer smo doživeli pristen stik z divje živečimi orjaškimi kopenskimi želvami. Naša zadnja postaja je bil otok La Digue. Tukaj javnega prometa ni in tudi mi smo kot domačini sedli na kolo ali pa se peš skozi tropsko džunglo in skale prebijali do najlepših plaž Sejšelov. Ob koncu smo si ogledali tudi nekaj lepot podvodnega sveta, vključno z elegantnimi morskimi želvami, pisanimi koralami, raznobarvnimi tropskimi ribicami, pa tudi smrtno nevarnimi kamenimi ribami. Veseli smo, da smo to predavanje lahko izvedli hibridno in da opažamo vedno več udeležencev v živo.

Lepo ste vabljeni tudi na naslednje predavanje 13. januarja, ko bomo odpotovali v Avstralijo. Na predavanje vabimo posebno mlade, saj bo Tina predstavila svojo izkušnjo v »deželi tam spodaj« med študijem.

Tina Škorjanc v sodelovanju z AIA – Mladinskim centrom Mengeš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja