Izveri sebe – Joga v AIA Mladinskem centru Mengeš

Vsi poznamo rek, da je sprememba edina stalnica v naših življenjih. Pojavi pa se vprašanje, ali smo mi sami ustvarjalci lastnih sprememb ali smo podvrženi zunanjim vplivom in negativnim notranjim monologom, da oblikujejo naša življenja brez upoštevanja želja, ki jih nosimo v sebi.

Delujemo in živimo po vzorcih in prepričanjih, ki so nastala in se ponotranjila tekom našega odraščanja. Oblikujejo nas izkušnje, tako dobre kot slabe. In slednje so tiste, ki nam rade vzamejo notranjo moč, zaupanje vase in načenjajo zdravo samozavest. Pojavi se notranji saboter in dokler sledimo njegovim usmeritvam, kaj hitro dovolimo, da sprejemamo odločitve, ki ne podpirajo naše edinstvene poti. In, če jo želimo spoznati, moramo celostno stopiti nanjo in si vzeti čas samo zase. Mi sami smo tisti, ki jo lahko odkrivamo, nihče drug je ne more namesto nas. Ponovno se moramo spomniti in naučiti osnov. Torej, začutiti telo, zadihati s polnimi pljuči, zavestno usmerjati svojo pozornost in preobraziti čustveno ter mentalno dogajanje znotraj nas in si dovoliti sanjati. Čas je, da se vrnemo nazaj k sebi in stopimo v svojo moč.

Jogijska praksa je odlična podpora na naši poti avtentičnosti in osebne rasti. Ponuja orodja, ki nas opolnomočijo in spomnijo kdo v resnici smo. V AIA Mladinskem centru Mengeš vemo, kako pomembno je izbrati sebe in zato se vsak petek zberemo v dvorani in stopimo na svojo jogijsko podlogo. Tisti čas si vzamemo samo zase. Vabljeni v našo družbo, kjer zavestno ustvarjamo spremembe, ki nas radostijo.

Besedilo: Maja Maselj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja