Kako iz depresije, tesnobe in panike v srečno življenje

Vedno se zelo razveselim predavanja v Mengšu, saj me gospa Blanka Tomšič, predsednica Društva AIA – Mladinskega centra Mengeš že 8 let z velikim veseljem in gostoljubnostjo sprejme in poskrbi, da je moje predavanje dostopno čim večjemu krogu ljudi.

Tudi tokrat sem ponovno spregovorila o svoji lastni izkušnji s hudo depresijo, tesnobo, anksioznostjo, paniko in neuspešnim zdravljenjem v psihiatrični bolnici, kjer sem se zdravila med letom 2002 in 2008.Leta 2008 pa sem se rešila tega začaranega kroga neuspešnega zdravljenja in zaživela človeka vredno življenje, ki si ga zasluži vsak človek, ne glede na življenjske preizkušnje. Priznam, to ni bila enostavna pot, ker sem si morala najprej pridobiti znanje, ki mi je omogočilo rešitev mojih težav. Decembra je bilo 10 let odkar imam svoje podjetje. Danes svetujem mnogim, kako si v primeru raznih stisk pomagati z delom na sebi, ki je meni rešilo zdravje in življenje. Spregovorila sem tudi o tem, kako je nujno, da je človek pozoren na stranske učinke zdravil in svojemu zdravniku ali psihiatru takoj poroča o neželenih učinkih.

Najbolj pomembno spoznanje pa je to, da ima človek vse niti svojega življenja v svojih rokah in da REŠITEV VEDNO JE IN VEDNO BO. Če ne zmoreš sam, poišči pomoč, velik človek je tisti, ki poišče pomoč, saj gre po MOČ :)) Moč pa pridobiš z znanjem, saj je to eden izmed po mojem mnenju najbolj pomembnih ključev za rešitev depresije, tesnobe in panike. Verjamem, da je pomembno tako znanje kot vera, saj je to meni omogočilo vpogled v globje dojemanje mojih stisk. Danes sem globoko hvaležna za to težko preizkušnjo, tako da sem danes lahko luč mnogim ljudem, da uvidijo, da se da in da se vse spremeni, ko začnemo iskati REŠITEV, ne pa da se osredotočamo samo na težave.

Besedilo: Barbka Špruk v sodelovanju z AIA – Mladinskim centrom Mengeš

Foto: Brane Tomšič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja