Otroška delavnica Rotary kluba in Mladinskega centra AIA

Dne 18. maja je Mladinski center AIA v Mengšu v sodelovanju z Rotary klubom Domžale gostil otroško delavnico, namenjeno skupini 15 otrok, starih med 4 in 16 let, kot nagrada za njihov sodelovanje v Miklavževem natečaju (pod naslovom “Pripovedujemo okolju prijazno”) decembra lani. Delavnica je bila oblikovana kot otroško druženje z igrami in izobraževalnimi aktivnostmi.

Po uvodni skupinski fotografiji, ki je služila za povezovanje otrok različnih starosti, so organizirane aktivnosti vključevale igre iskanja s pomočjo namigov, namenjenih spodbujanju raziskovanja in timskemu delu. Raznolik zabavni program je vključeval aktivnosti kot so pingpong, lokostrelstvo in ročni nogometi.

Starejši udeleženci so prevzeli odgovornost pomočnikov in DJ-ev ter aktivno vključevali in usmerjali mlajše otroke skozi različne igre in izzive. Otroci so svoje sposobnosti raziskovanja preizkusili tudi v aktivnosti iskanja zaklada. Po zaključku aktivnosti je sledilo plesno druženje na disko glasbo, kar je omogočilo sproščeno vzdušje in interakcijo med udeleženci. Otroci različnih starosti so s skupnimi igrami in plesom izkazovali medsebojno solidarnost in podporo.

Organizacija Mladinskega centra AIA

Mladinski center AIA nadaljuje z zavezanostjo k ustvarjanju varnega in spodbudnega okolja za rast mladih. Skozi različne projekte in dejavnosti center deluje na spodbujanju medgeneracijskega sodelovanja in družbene vključenosti. Več o njihovih dogodkih in delovanju si lahko preberete na povezavi.

Ob zaključku delavnice so občutki skupnega veselja in spominov na dan, prepojen s pristnimi doživetji in občutkom skupnosti, ostali med udeleženci. S podporo našega Rotary kluba in angažiranosti sodelujočih, so otroci okusili razsežnosti sprejetosti in sodelovanja. Zahvala gre tudi Sanji Tomšič za vodstvo in organizacijo dogodka. Njena strokovnost in predanost, ki izhaja iz 15 let izkušenj na področju dela z otroki in plesa, sta ključno prispevala k uspešni izvedbi delavnice.

Besedilo: Uroš Rangus

Foto: Sanja Tomšič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja