OTVORITEV RAZSTAVE IZ SPOMINA KAMNIŠKE BISTRICE IN REKE PŠATE

V ponedeljek, 27. junija, smo v prostorih AIA – Mladinskega centra Mengeš otvorili razstavo z naslovom Iz spomina Kamniške Bistrice in reke Pšate. Razstava bo prepotovala vseh šest občin, partneric LAS Za mesto in vas. Svoje potovanje je začela v Domžalah, od koder se je podala v Mengeš, nato pa bo obiskala še Trzin, Komendo, Vodice in Medvode. V Mengšu bo do 14. julija na ogled v mladinskem centru, nato pa do konca julija tudi v Knjižnici Janeza Trdine Mengeš.

Razstava je del projekta Tokovi prihodnosti, v katerem sta moči združila Zavod Revivo in AIA – Mladinski center Mengeš. Namen projekta je, poleg drugih aktivnosti, da predstavi lokalne reke skozi zgodovino in predstavi kako smo posegli v reke in njihov obrečni prostor. Z razstavo smo želeli preslikati čas izpred dobrih 100 let, dogodke v tistem času, kako so naši predniki živeli z rekami in kako danes z njimi živimo mi. Predvsem je namen razstave, da razmislimo, kaj bi lahko naredili za ponovno oživitev rek in to v čim krajšem času. Pri pripravi razstave so aktivno sodelovali tudi občani Mengša, ki so nam pošiljali svoje fotografije in nam zaupali svoje spomine.

Na otvoritvi smo se zbrali gostje, ustvarjalci in prostovoljci, pridružil pa se nam je tudi mengeški podžupan, Bogo Ropotar. Pozdravlja aktivno sodelovanja mladih pri naravovarstvenih projektih in se strinja, da so čiste reke zelo pomembne. Pozdravu Maše Povše in predstavitvi razstave Eve Horvat je sledil ogled kratkega filma ”Iz spomina Kamniške Bistrice”. Sledila je glasbena kopel ustvarjalke in pevke Aleksandre Matan, ki nas je razveselila s svojim čudovitim vokalom. V preostanku večera smo se povezovali in načrtovalskupno prihodnost, prijaznejšo do rek in živali v njih.

Vabljeni na ogled razstave!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja