Zabavno-plesni tabor

Po dveh letih smo ponovno organizirali tabor pri Toplicah Sv. Martin na Muri na Hrvaškem, saj smo pretekli dve leti zabavno-plesni teden zaradi ukrepov, povezanih s covidom, organizirali kar v AIA – Mladinskem centru. Letos je bilo na taboru zelo pestro, saj se ga je udeležilo 25 otrok, starih od osem do šestnajst let, in 12 prostovoljcev.

Iz Ljubljane do Ljutomera so se mladi odpravili z vlakom, v Ljutomeru pa jih je pričakal turistični vlakec, ki jih je zapeljal do našega tabora, kjer smo jih pričakali preostali prostovoljci. Po kosilu so se mladi po skupinah pomerili v masterchefu in svoje kreativne umetnine iz sadja in sladkih dodatkov predstavili komisiji. Zvečer so pripravili evrovizijske nastope in nadaljevali s plesno zabavo. Naslednje dni so sledile različne aktivnosti. Učili so se novih plesov v plesni dvoranici v termah, si privoščili kopanje in tobogane v Martinlandiji. Potekale so razne ustvarjalne delavnice in zabavno-športne dejavnosti, od upcycling delavnic (poslikava starega hladilnika z alkoholnimi flomastri), upcycling delavnice prenove stolov, o kateri smo posneli tudi kratek filmček, izdelave origamov in zapestnic do Naj odštekanih frizur, Disneyjevega večera in Poti preživetja. Organizirali smo tudi dejavnosti izven tabora, od programa v adrenalinskem parku Accredo, obiska farme jelenov s turističnim vlakcem, ogleda koncerta Severine za mladinke do celodnevnega izleta v Pomurje, kjer smo se za supanje, pedaline in kanuje ustavili na jezeru pri Expano centru, po slastni pizzi pa si privoščili Terme 3000. Letos se nam je kot prostovoljka pridružila tudi profesionalna kuharica, ki je mladim pripravljala domače obroke in jih razvajala z njim najljubšo hrano.

Ne glede na raznoliko starost udeležencev, je bila skupina mladih izredno prijetna, mladi so odlično sodelovali v aktivnostih, uživali v druženju in prostovoljce na koncu celo presenetili z lepo zahvalo in sladkim presenečenjem.

V AIA – Mladinskem centru se s septembrom in oktobrom začenjajo raznovrstne dejavnosti, Mladinski center pa bo odprt tudi za prosto druženje. Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja