AIA dogaja – program mladi mladim na Sejmu v Mengšu

Letošnje sobotno dogajanje na tradicionalnem sejmu so popestrili mladi člani in prostovoljci AIA – Mladinskega centra Mengeš ter ostali izvajalci, ki so sodelovali z nami pri pripravi bogatega programa.

Dogajanju na odru je vodila moderatorka Maša Povše. Po uvodnem pozdravu sta se predstavili mladinska, tekmovalna hip hop skupina Moveo iz AIA z energično formacijo »Explode«. Za najstarejšimi plesalci pa najmlajša skupina, malčki Moveo iz AIA, ki so zaplesali na pesmi »Iko iko« in »Where are you now«. Plesalci trenirajo pod vodstvom trenerk Sanje Tomšič in Eve Bauer. Za tem so se plesalcem pridružili mladi gledalci in zarajali skupaj z njimi. Sledila je delavnica Igrajmo se impro pod vodstvom Nike Manevski, študentke dramske igre, ki je aktivna na različnih področjih umetnosti, s sodelovanjem Zoye Petrič in Neže Jankovič. Za njimi so se predstavile Mengeške mažoretke in twirelice s popularnimi Iko iko, Mama mia in Barbie girl. Nato smo si ogledali predstavitev krajšega treninga kickboxa (vse bolj priljubljene borilne veščine) Športnega društva Sonkal, ki trenirajo v prostorih Playbox športnega centra. Trening je vodil Ivan Budimir. Sledila je otroška predstava Pustolovščine Bibi in Gustija, ki jo je pripravila Pravljična Frtina. Za njimi sta se predstavili baletki Lana s krajšim baletnim insertom in Tea z modernim baletom, ki sta skupaj z Vanjo otroke povabili tudi na kratko baletno delavnico z ropotuljicami. Program se je nadaljeval z mladima, talentiranima pevkama, Živo Gornjec Hodnik in Asjo Gliha iz glasbene šole VOX. Za konec pa smo si ogledali plesno točko RISE, ki so jo zaplesali predstavniki različnih starosti Moveo iz AIA.

Zunaj na ploščadi so ta čas potekale različne športne, zabavne in ustvarjalne delavnice ter druge aktivnosti – poslikava obraza, strel na gol, met obročev, streljanje z lokom, ciljanje s frizbiji, slackline, ping pong na veliki in mali mizi, glasbene delavnice Glasbene šole VOX, delavnice kreativnega risanja pod vodstvom umetnice Maje Maselj, gibalne urice angleščine – Speak Up, kolo znanja, ki so ga pripravili mengeški taborniki – Rod RUP, vožnja z gokart hoverboardom in izmenjevalnica oblačil.

Vabljeni, da se nam pridružite na naših aktivnostih! 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja