Mladi voditelji združeni za demokracijo

V sredo, 22. februarja, ob 17.00, se je v prostorih društva AIA – Mladinskega centra Mengeš odvil zanimiv dogodek v organizaciji Zavoda Jnana Bhakti Prada Trust iz Celja in društva AIA. Predstavniki zavoda so predstavili mednarodni mladinski projekt Mladi voditelji združeni za demokracijo, ki se odvija pod okriljem programa EU CERV (državljani, enakost, pravice in vrednote) in katerega cilj je podpreti demokratično in državljansko udejstvovanje mladih med 14. in 26. letom ter okrepiti pomen njihovega vključevanja in zastopanja v evropskem procesu odločanja.

Dogodka se je udeležilo pet mladih voditeljev, ki so se imeli možnost seznaniti s projektnimi izzivi, ki se nanašajo na pogosto spregledano vključenost državljanov in pravico do sodelovanja v celotni Evropi, kar je bilo še toliko bolj očitno v obdobju zadnjih treh let, ko so nenehne družbenopolitične spremembe ter zdravstvene omejitve in varnostni ukrepi za preprečevanje širjenja covida-19 ta pojav še okrepili, pri čemer so bili ogroženi zlasti mladostniki kot najbolj ranljiva skupina prebivalstva. Udeleženci so se na dogodku informirali tudi glede možnosti za vključitev v projekt, ugodnosti in koristi, ki so jih deležni z vključitvijo v projekt, projektnih aktivnosti, ki so za vse udeležence brezplačne, prednosti aktivnega državljanstva in drugih priložnosti, ki jih ponuja EU.

Besedilo in foto: Tibor Hercigonja v sodelovanju z AIA – Mladinskim centrom Mengeš

Več informacij v zvezi s projektom je dostopnih na Facebookovi strani Mladi voditelji združeni za demokracijo: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089346735299 in na naslednji povezavi: https://respublications.eu/mladi-voditelji-zdruzeni-za-demokracijo/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja