Uspešni rezultati na plesnem tekmovanju v Budimpešti

25.–26. februarja so se plesalci Moveo iz društva AIA odpravili na prvo tekmovanje v tem letu. Tokrat je mednarodno tekmovanje International Dance Open potekalo v Budimpešti.

Prvi dan smo si popestrili z raziskovanjem mestnega jedra Budimpešte. Hiphoparji so bili najbolj navdušeni nad vožnjo z ladjico, s katero smo si ogledali Budimpešto še z drugega zornega kota. Pred spanjem je sledil večerni trening in za tem še »pizza party«.

Naslednji dan je sledilo tekmovanje. S plesalci smo dan pričeli z obiskom okusne pekarne, za tem pa nadaljevali s treningom v naravi, ki je potekal v bližnjem parku. Nato smo se odpravili na tekmo, ki je potekala v dvorani Soroksari Sportcsarnok. Sledile so še zadnje priprave in napočil je čas za naše tekmovalne točke. Tudi tokrat smo se predstavili le s solisti in pari v kategorijah hip hop in hip hop show. Predstavilo se je 11 plesalcev, starih od 8 do 16 let.

Po odplesanih nastopih adrenalina in navdušja nad plesom pred tako veliko publiko ni manjkalo. Namreč za vse plesalce iz AIA – Mladinskega centra Mengeš je bila to prva tekma na Madžarskem. Plesalci so z nastopi navdušili in kljub hudi konkurenci dosegli odlične rezultate. Predvsem pa sta navdušili naši najstarejši tekmovalki, ki sta že na drugi tekmi v tej sezoni stopili na najvišjo stopničko.

1. mesto: Gina Zakrajšek in Lana Škufca (hip hop youth duo)
1. mesto: Lara Koncilija (hip hop show solo kids)

2. mesto: Maša Škufca (hip hop show solo kids)
3. mesto: Karin Tarmon (hip hop solo kids)
3. mesto: Gina Zakrajšek (solo hip hop youth)

3. mesto: Trina Bunčić-Lapič (hip hop show solo kids)
4. mesto: Zala Sekač in Monika Mesarič (hip hop junior duo)

4. mesto: Monika Mesarič (hip hop show duo junior)

4. mesto: Sameya Keranović (hip hop show kids solo)
6. mesto: Laura Varlec (hip hop junior solo)
7. mesto: Luka Flerin (hip hop junior solo)

Besedilo in foto: Sanja Tomšič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja